TRADITIONER OG GENSYNSGLÆDE


”Jeg er frivillig i julen, fordi jeg gerne vil glæde folk og give dem muligheden for en traditionel dansk jul med julemiddag, dans om juletræet, julegaver og hyggen omkring det hele.” Det fortæller den 78-årige Ejnar Utoft, der er frivillig julehjælper i Gellerup Kirke.

Selvom Ejnar gik på pension som 60-årig, er kalenderen stadig fyldt med nye spændende opgaver hver dag, specielt her i julen. Ejnar vil holde sig i gang og er typen, der på ingen måder kan sidde stille foran fjernsynet. Han har altid gang i et eller andet, for der skal ske noget, siger han: ”Jeg vil ud og møde nogle nye mennesker og lave noget. Derfor er jeg frivillig.”

Når han ikke spiller golf i det gode vejr, hjælper Ejnar til i den lokale kirke, hvor han også er med til at fejre juleaften og sørger for, at enlige, udsatte familier og ældre kan få en traditionel juleaften med alt, hvad der hører til. Derudover passer han sit lokalområde som hjælpevicevært, og så er han et stolt medlem af Y’s Mens Club.

Tidligere holdt Ejnar jul med sine forældre og søster, men da de ikke levede længere, blev det et spørgsmål om: Hvad så nu? Selvom det væltede ind med invitationer fra resten af familien og venner, valgte han at gå med mavefornemmelsen for at prøve noget nyt.

Nye traditioner
Med inspiration i et gammelt vennepars initiativ om at holde jul for hjemløse og ensomme, bestemte Ejnar sig for at melde sig som frivillig juleaften i sin lokale kirke, og her er han blevet hængende lige siden.

Her har Ejnar sammen med en rigtig god ven og andre frivillige gennem de sidste 10-15 år været med til at sprede julestemning: ”Gensynsglæden er stor, og som frivillig møder jeg nogle fantastisk dejlige mennesker, der er med til at give den gode stemning.”

Ejnar har en klar holdning til frivillig arbejde:
”Alderen må ikke være en hindring. Så længe man kan, har tid og har lyst til at give en hjælpende hånd, synes jeg også, at man skal gøre det. Jo før, jo bedre”